Keurslijf

  • april 11, 2017
  • Arts
IMG_3999

Zitten we gevangen in een keurslijf, levend naar de verwachtingen die deze wereld van ons heeft?

Het keurslijf van gevoelens #soolovemylife. Het driedelig pak van prestatie, status en alleskunners #lovemyjob #perfectmom.
Het keurslijf in de letterlijke zin van 6-packs en summerbody’s #besteversievanmezelf. Het keurslijf dat we voeden met dr. Google, voedselgoeroes en kruidenvrouwtjes.

Dit alles delen we en ‘vind ik leuk’ met onze échte social media en Instagram vrienden, waarin zelfs voor de spatie geen ruimte meer lijkt te zijn. Het vernauwt en kan in die zin stress opleveren. Waar stress en leven in principe niet zonder elkaar kunnen, wordt het ongezond als het ons beperkt en we er niet meer mee om lijken te kunnen gaan.

We lijken vast te zitten. Vast in een wereld waarin we ironisch genoeg tegelijkertijd alle kanten uit kunnen bewegen. Zitten we gevangen in een keurslijf, levend naar de verwachtingen die deze wereld van ons heeft? En hoe gehaast we ook zijn, wordt het dan niet eens tijd? Tijd om dat keurslijf af te doen.

Dat negatieve emoties, als compleet mens dat je bent, getolereerd mogen worden?#somssuckthetnamelijk #shitistheshit #negatieveemotieskunjebruikbaarinzettenweetje.
Dat je weer gaat inzien wat je lijf allemaal voor je doet, omdat je veel meer dan je gewicht alleen bent. #liefdevoorjelijfbijbrengen #dieetmindset
Dat je niet alleen maar je zwakke eigenschappen aan het bijspijkeren bent, maar gaat floreren in je sterke kanten. #die6voorwiskundeisvoldoende
In plaats van te veroordelen, dat we snappen dat willen niet gelijk is aan kunnen. Dat als iemand geen reden heeft om te leven ook geen reden heeft om gezond te willen zijn.

Dat is wat vitaliteit teweegbrengt. Het weer terug in handen hebben van de veters van het keurslijf zodat jij jezelf hiervan kan verlossen, weer kunt ademhalen en datgene kan aantrekken waar jij jezelf vrij in kunt bewegen. Het kunnen dansen naar jouw mogelijkheden met jouw leven én de wereld.
Een vrijheid die niet alleen maar bepaald wordt door onze biologie, maar ook wat we ermee doen. Jong en oud. Ziek en niet ziek.

# Vrijheid om om meer uit het leven te willen én kunnen halen # met spatie # Sooss

Lees ook

Blog