Pannenkoek

17798944_791737180982789_2922939883700258952_n

Mislukt de eerste pannenkoek bij jou ook altijd?

Bananenpannenkoeken met blauwe bessen

Benodigdheden voor ongeveer 5 à 6 pannenkoekjes:

  • 2 (rijpe) bananen
  • 2 eieren
  • 45 gram havermout
  • 1 tl kaneel
  • Handje blauwe bessen
  • Roomboter of kokosolie

optioneel:

  • Kwark
  • Walnoten

Bereiding:

  1. Prak 2 bananen samen met 2 eieren, 45 gram havermout en een theelepeltje kaneel. Of stop ze gewoon even in de blender, gaat net wat makkelijker.
  2. Voeg hier een handje blauwe bessen aan toe.
  3. Verwarm de pan met een beetje boter of kokosolie. Zorg ervoor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.

Voorkom misbaksels door een paar druppels water in de pan te laten vallen. Als deze rustig verdampen is de pan nog niet heet genoeg, maar als het water als kleine druppels door de pan danst, heeft de pan de juiste temperatuur (met dank aan 24 Kitchen voor deze tip!)

  1. Verdeel met een soeplepel het beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Zodra er luchtbelletjes in de pannenkoek te zien zijn, kun je hem makkelijk keren. Herhaal dit tot het beslag op is. Jaja, pannenkoeken bakken vergt geduld dames en heren!
  2. Top af met yoghurt, en eventueel een paar walnoten en eet smakelijk!

Macronutriënten, let op: exclusief topping en boter:

Energie: 563 kcal, Eiwitten: 23 gram, Koolhydraten 82 gram, Vezels: 12 gram, Vetten: 16 gram.

Lees ook

Blog