Sooss staat voor verbinding. En natuurlijk hoort daar een café bij.

Dus lekker ontspannen bij een kopje koffie, picknicken in de binnentuin of stop voor een uitgebalanceerde maaltijd voor onderweg. Ideaal voor na die drukke dag of als je echt geen zin meer hebt om te koken!

De omgeving waarin wij leven heeft ontzettend veel invloed op de keuzes die we maken en daarmee dus ook op ons gedrag. Het is niet zo gek dat je moeite hebt met het weerstaan van al die verleidingen als er op elke hoek van de straat wel iets van eten te koop is.

Daarom zorgen we bij Sooss voor gebalanceerde, verantwoorde producten die in een context van een gezond voedingspatroon kunnen passen. We willen je laten zien hoe het óók kan. Naast op maat gemaakte trajecten waarin je leert wat nu een gezond voedingspatroon is en hoe je dat ook vol kan houden, introduceren wij ook het proeflokaal waarin we experimenteren met creatieve en vooral ook lekkere recepten die jou net dat goede duwtje in de gezonde richting geven. Alles om een gezonde relatie met voeding ontwikkelen.

Omdat je bij gezondheid al snel denkt aan alleen meer bewegen en minder eten, kijken we bij Sooss veel verder dan dat. ‘In een wereld waarin de telecommunicatie mogelijkheden eindeloos lijken te zijn, blijkt de verbinding toch minimaal. Het heeft een niet te onderschatten effect op onze gezondheid. Eenzaamheid wordt geassocieerd met lage graad inflammatie. Deze vorm van ontstekingen kan aan de buitenkant niet worden waargenomen, maar de chronische vorm is wel de overkoepelende factor tussen nagenoeg alle welvaartsziekten, dus hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type 2 en bepaalde vormen van kanker. Gevoelens van eenzaamheid stuwen de ontstekingswaarden flink op. Nog interessanter is dat eenzaamheid ook nog eens ongezond gedrag uitlokt.’ (uit: Eenzaamheid is dodelijk, een onderschatte risicofactor. Chivo kennisinstituut vitaliteit en leefstijl).

Reden genoeg dus om hier bij stil te staan en mee te nemen.

Sooss staat voor verbinding. Dat zie je terug in ons sociaal café, in onze evenementen maar ook in onze consulten.