Sooss staat op Mundial

Mundial – de maizena onder de festivals

Festival Mundial is natuurlijk niet compleet zonder newbie Sooss, de plek in de Spoorzone waar alles voor een vitaler leven samenkomt. En onder een vitaler leven, daar hoort ook verbinding bij. Sooss brengt graag mensen samen en waar kan dat beter dan op een festival als Mundial?! Het aanbod van muzikale stromingen van over de hele wereld maakt van Mundial de maizena onder de festivals bij uitstek. Door de muziek worden positieve emoties tot een hoogtepunt getriggerd. Gaan we ze dan ook nog eens delen met elkaar, dan wordt het liefde, volgens de wetenschap althans! En waarom is dat dan zo belangrijk?

Positieve emoties zoals dankbaarheid, vreugde, geamuseerdheid, sereniteit, trots, bewondering en inspiratie- wat muziek allemaal wel niet omhoog kan halen! Ze zorgen ervoor dat je open gaat staan en vormen een brug naar die ander waaruit allerlei nieuwe inzichten of vriendschappen kunnen ontstaan.

Mensen hebben een neiging om te zoeken naar patronen en het creëren van samenhang. Zo vinden we de mensen die het meest op ons lijken, vaak ook het aardigst. De band tussen mensen wordt gesmeed door een toenemend aantal momenten van gedeelde positieve emoties. Bij het delen van deze positieve emoties ga je ook op elkaar lijken, ook al leek je in eerste instantie helemaal niet op elkaar. De biochemie wordt op elkaar afgestemd, maar ook de stemming, hartslag, woorden en elkaars gebaren neem je van elkaar over.

Andersom geldt het ook. Is er sprake van negatieve emoties, denk aan de recessie of dreiging van een oorlog in een samenleving, dan gaan we juist doordat we op zoek zijn naar samenhang, op zoek naar de reden hiervan. We pikken die groep mensen eruit als zondebok, juist omdat ze niet op ons lijken. Dat is dus gebrek aan liefde.

Liefde is dus volgens de wetenschap niet exclusief, niet langdurig en niet voorwaardelijk. Mocht de liefde iets uit de hand lopen? Geen probleem, dan kun je jezelf bij Sooss de dag erna altijd nog anoniem laten testen op een soa 😉

#verbinding #vitaliteit

Sooss is het centrum in de Spoorzone 013 waar alles voor een vitaler leven samenkomt.
Het is gebouwd rondom autonomie, binding en ontplooiing. Van vitaliteitscoaching onder begeleiding van een arts tot aan uitgebalanceerde maaltijden, massages en yoga. Je komt er zowel letterlijk als figuurlijk in beweging. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit zorgconcept 3.0? Bezoek dan onze website www.sooss.nl of onze FB-pagina @SoossVitaliteitscentrum.

Lees ook

Blog